RSS

Welcome to my Blog. Enjoy reading :)

dijous, 29 d’octubre del 2009

IMATGES DIGITALS


Fotografia en blanc i negre, abans de fer cap retoc ni tall.



Aquesta imatge, ja está retallada i amb una petita llum que ve del costat superior - dret, és un efecte que m'ha agradat i he volgut possar. Tambe está retallada la figura, es pot observar en els cabells, i això pot servir per canviar el fons si es vol.



Per últim, aquesta foto és retocada amb l'anomenada acció, fotocopia, he anat provant els blancs i negres fins que m'ha sortit una tonalitat que m'agradés.


IMATGE DIGITAL

Avui, ha sigut una classe molt dinàmica, hem estat comentant els conceptes bàsics d'imatge digital i les característiques més importants com la grandària, el pes, la profunditat de color, la resolució...

A continuació hem començat a fer fotografies a classe, es podien fer de diferents colors i tonalitats en funció de la càmara que cadascú hagi portat.

En aquesta entrada explicaré com he modificat la grandària de la foto escollida per a que quedi proporcionada al bloc.
La imatge, está feta en blanc i negre amb una funció de la meva càmara, a continuació quan la obrim amb el programa Gimp, els megapixels que té son 3648 x 2736 , en canvi, a la actual que podem observar a dalt, té 350 x 263 megapixels. Això es fa anant a la funció del programa Imatge, - escala imatge. D'aquesta manera pots canviar la grandària de la foto depenen dels píxels que vulguis possar-li.

dimarts, 27 d’octubre del 2009

EL RACÓ DE LA MÚSICA

Una de les activitats que vam començar a fer a classe la setmana passada, va ser la creació d'un nou blog, amb la intenció de convertir-lo en blocosfera. Vam fer grups de quatre o cinc persones i ens vam posar d'acord en decidir un tema sobre infants, nosaltres vam acordar fer-lo en rel·lació a la música per a nens, el títol del qual seria " El racó de la música".

Primerament, hem fet una presentació de les cinc i, més endavant hem buscat informació a la xarxa que hem cregut interessant, com jocs, activitats, vídeos, etc.

Una vegada están penjades les entrades, per a que la pàgina sigui una blocosfera, hem posat el link del lloc que hem visitat, i a continuació, hem comentat alguns textos de blocs que hi havien a la xarxa, així fem una petita aportació i podem dir que tenim la nostra blocosfera creada.
Per últim, hem acabat de retocar alguns detalls que ens quedaven pendents, esperem que us sigui de gran utilitat.

Per veure-la, feu clik aquí

dimecres, 21 d’octubre del 2009

QUÈ ÉS LA CULTURA LLIURE?

La cultura Lliure és tota creació d'àmbit cultural que está basada en distribuir i modificar treballs i obres creatives. Per això, Creative Commons
ha fet
una sèrie de
llicències modulars.

Quan un autor posa una llicència Creative Commons en la seva obra, dóna permís per a que sigui distribuïda o copiada. A més, decideix si acepta que s'utilitzin per a fins comercials o si deixa que es facin obres derivades.

La idea del Copyleft neix com a una oposició al copyright, significa que no es restringeix la còpia, sino que s'anima a fer-la mitjançant una llicència, on s'especifiquen els terminis en els que es permet distribuir-lo, amb total llibertad o amb restriccions.

"Free" no vol dir gratuït, sino "lliure", de lliure distribució.
A continuació, hi ha quatre situacions que es succeeixen a les escoles del nostre país diariamen
- El professor de ciències, en una excursió, diu als seus alumnes: "Entreu a la botiga de records, agafeu les postals que vulgueu per portar-les als pares".
Crec que és la situació que més s'apropa a Cultura Lliure, ja que els alumnes poden entrar a la botiga i comprar les postals que ells mateixos escogeixin.

- Estem a classe fent un projecte col·laboratiu de ciències i diem als nostres alumnes: Aneu a google, cerqueu imatges sobre la terra i les aneu enganxant i comentant al Word.
Personalment, penso que no pertany a Cultura Lliure, perque deixa als alumnes triar les fotografies que ells vulguin, però amb la condició de que sigui possada al programa Word.

- Per a preparar una classe, el mestre ha confeccionat un fantàstic PowerPoint en el que li manquen les dues últimes diapositives, l'envia per correu electrònic als seus alumnes amb la instrucció següent: Obriu el PowerPoint, fet amb la versió 2007, i completeu les dues últimes diapositives amb les dades que falten i la propera setmana el porteu a classe per comentar-lo.
Aquesta situació és incorrecte perque obliga als nens/es a utilitzar la versió i el programa que el professor escogeix.

- El professor d'educació física diu als seu alumnes: "Per demà, tothom vindrà a classe amb unes "Nike. Jordan Collezione 20/3" per a poder fer les pràctiques de basquet.
Crec que és la pitjor situació en que ens podem trobar, perque no fa falta promoure tant una marca ni obligar a comprar unes esportives tan cares, si al mercat les hi han igual de còmodes i fins i tot més econòmiques.



dijous, 15 d’octubre del 2009

AUDACITY
















A la clase de TIC hem fet servir el programa d'Audacity, és un editor de so molt fàcil d'utilitzar. L'Audacity permet gravar sons des d'un micròfon, i a la vegada permet importar i exportar diferents formats d'arxius.
El programa és bastant simple perquè dispossa de diferents accions com per exemple, rec, pause, play, copiar, retallar, enganxar, etc. També es pot canviar el to i el tempo de la grabació sense molta complicació.

L'Audacity es pot utilitzar per a fer una classe de música o per ajudar-te a explicar qualsevol conte educatiu amb la música de fons. Penso que és molt útil per a fer un ús ja sigui personal, comercial o educatiu.

El passat dia 8 d'octubre vam fer a la classe grups de tres o quatre persones per començar a utilitzar-lo i assabentar-nos de les diferents coses que es pot fer amb el programa. Al principi vam començar a gravar les nostres veus i quan van quedar bé una darrere de l'altre, vam incorporar la música que més ens va agradar de les que teníem per escollir.
Després, per regular la cançó i les nostres veus vam tenir que treballar una mica, ja que a vegades s'escoltava més fort la música, que nosaltres. Finalment vam poder amplificar les veus i l'audio va quedar molt bé.

Per escoltar el nostre arxiu d'audio feu clik aquí.

diumenge, 4 d’octubre del 2009

COM ES PODER ANOTAR LES ADRECES D'INTERÈS TROBADES A LA XARXA?

Amb el bloc de notes de Google i amb Delicious es poden guardar totes les pàgines webs d'interès que es trobin a internet. A la classe del dijous vam aprendre a emmagatzemar diferent informació, la diferència entre un i altre, és que el bloc de notes de Google és en castellà i bastant més simple, en canvi, el Delicious, está en anglès, però, a part de poder tenir guardades les pàgines webs i parts de textos interessants, els continguts es troben dividits per temes i pots accedir directament a la informació desitjada, per això utilitzaria més aquest últim.

dijous, 1 d’octubre del 2009

"SOLO VINE A HABLAR POR TELÉFONO"