RSS

Welcome to my Blog. Enjoy reading :)

dilluns, 21 de desembre del 2009

FINAL DE SEMESTRE

Estem arribant ja al final de les classes del primer semestre i suposso que tots tenim ganes, ja sigui per part del professorat, com per els alumnes.
Els propers dies s'aprofitaran per descansar i relaxar-se, encara que cal tenir en compte els propers examens i treballs que s'han de presentar al gener.

A més d'això, volia afegir, que la creació d'aquest bloc ha sigut una molt bona experiència personal, cada dia, a cada entrada penjada, hi ha una mica més de saviesa a l'hora de raonar, de sàpiguer més coses sobre noves tecnologies, i de com es poden aplicar a la vida quotidiana.

A l'inici de les classes no m'entusiasmava la idea de crear un bloc, i tampoc sabia si seria capaç d'utilitzar-lo bé, ja que es el primer i mai se m'havia passat pel cap tenir un. Está clar que ara ja he canviat d'idea i potser més endavant obro un personal.

A cada classe de TIC em après a utilitzar diferents programes com el Windows Movie Maker, l'Audacity, el Gimp, etc. Tots i cadascun d'aquests, ens ha ofert diverses possibilitats a l'hora de voler desenvolupar alguna tasca, ja sigui personal o professional.

Personalment és una de les matèries que més m'agrada d'aquest semestre. Per això volia destacar dues activitats d'aquesta assignatura:

Gimp: Per què aquest programa? doncs és un dels que em treballat a classe que més m'ha agradat. Sempre he volgut aprendre a retocar fotografies, el Gimp per a mí, fins aleshores era desconegut, jo tenia el programa Photoshop que requereix molta més paciència i hores de treball per arribar a fer grans retocs, i degut al meu desconeixement de les coses que ofereix no l'he arribat a utilitzar mai. Quan ens van explicar a clase la existència d'aquest programa, vaig somriure i vaig començar a utilitzar-lo amb gran devoció. Crec que el Gimp és un programa interessant per a poder-lo aplicar en un futur també a l'àmbit de la Educació Infantil.

Per veure unes proves amb aquest, feu clik aquí i aquí.

Windows Movie Maker: Aquest programa pot arribar a ser molt útil, ja que permet fabricar videos amb imatges, música i efectes.
Abans de passar per el Windows Movie Maker, fa falta també estar al corrent d'altres programes com l'audacity per a retocar la música.
Des de que se utilitzar el programa he fet diferents videos personals, perque molts cops veia alguns per la xarxa i tenia ganes d'aprendre a fer-los.
En general tots i cadascun dels dies que teniem classe de TIC he après coses noves i molt interessants.
També penso que més endavant em servirá de molt per a la professió de mestra, ja sigui per crear un video d'una excursió i moments viscuts, com per explicar comtes, etc.

Per poder veure el meu video casolà feu clik aquí.


Volia remarcar també que el programa JClic, és dels últims utilitzats a clase, i penso que serveix de molta ajuda per a fer les teves propies activitats amb els infants i aplicar-les a l'aula. Aquest programa m'ha enriquit moltíssim i els diferents exercicis que vam fer la meva companya Arantxa i jo, (tractant el tema dels aliments) en ha servit de gran ajuda de cara a un futur més ric en quant a propostes i formes de treballar.

Per últim, aprofito per desitjar-vos un Bon Nadal i una nova entrada a l'any 2010!

dimecres, 16 de desembre del 2009

A LLEGIR I A ESCRIURE TOTHOM!



Un projecte obliga als docents de totes les matèries a millorar la competència lingüística de l'alumnat.

El projecte pilot, impulsat per l'Organisme Autònom de Programes Europeus del Ministeri d'Educació, amb l'assessorament del "Projecto Atlántida" d'escoles democràtiques, parla de millorar la comunicació lingüística: llegir, escriure, parlar, interactuar... Una de les vuit competències bàsiques que la llei espanyola i la UE diuen que els alumnes han de dominar al final de l'institu.
En 2006, los alumnos españoles retrocedieron 20 puntos respecto a la prueba anterior, el mayor descenso entre los países desarrollados en esta competencia clave para avanzar en cualquier otra disciplina.

Podeu veure la notícia aquí.

dijous, 10 de desembre del 2009

GOOGLE DOCS


Google Docs, és un programa gratuït basat en web per a crear documents en línia amb la possibilitat de col·laborar en grup.

Es pot crear documents de text, fulls de càlcul, presentacions i bases de dades des de la mateixa aplicació o importar-los utilitzant la seva interfície web o enviant-los utilitzant el correu electrònic.

Els arxius s'emmagatzemen en els servidors de Google, que emmagatzemats poden ser exportats en diversos formats estàndard o ser enviats per correu electrònic.

Durant l'edició dels documents, aquests es guarden automàticament per a evitar pèrdua d'informació. Altra característica important és la possibilitat de col·laboració de grups de treball, a més de poder compartir-los amb múltiples usuaris al mateix temps. 

dilluns, 7 de desembre del 2009

PRESENTACIÓ EN POWERPOINT: EXPOSICIÓ

Slideshare és un espai gratuït on els usuaris poden enviar presentacions Powerpoint o OpenOffice, que després queden emmagatzemades en format Flash per a ser visualitzades online. És una opció interessant per a compartir presentacions en la xarxa. Admet arxius de fins a 20 Mb de pes, sense transicions entre diapositives.

Aquest espai l'he utilitzat per a penjar el meu PowerPoint de la exposició que faré el proper dia 22 de desembre.
Abans de tot això, evidentment fa falta tenir un comte creat a la pàgina www.slideshare.net i carregar-lo per a poder introduir-lo en aquest bloc.

Espero que el tema sigui del vostre interès:

View more presentations from Ana.

dijous, 3 de desembre del 2009

JCLIC: ELS ALIMENTS

JClic és un entorn per a la creació, realització i avaluació d'activitats educatives multimèdia, desenvolupat en el llenguatge de programació Java. És una aplicació de programari lliure basada en estàndards oberts que funciona de diversos entorns operatius: GNU/Linux, Mac US X, Windows i Solaris.

El treball del Jclic que he realitzat amb la meva companya, es centra en el tema dels aliments, com treballar els diferents grups que n'hi ha (verdures, fruites, lactis, greixos...) d'una forma lúdica i entretinguda amb els més petits, de manera que a la vegada que aprenen nous conceptes s'ho passin bé i gaudeixin.
Tot això es fa mitjançant una sèrie de jocs, activitats didàctiques adreçades per a nens/es de P4 i P5, on s'intenta augmentar el seu vocabulari, treballar els colors, desenvolupar la memòria visual (mitjançant els memorys), realitzar associacions i diferenciacions...

En total, hem creat uns 12 jocs agrupats en:

  • Trencaclosques de diferents tipus, on s'han de posar en ordre les peces per tal que encaixin bé i surti la imatge.
  • Associacions, on han de relacionar els aliments amb el seu color, diferenciar el menjar saludable del que no ho és...
  • Identificacions, on han d'identificar només les imatges d'un grup concret d'aliments.
  • Jocs de memòria, on han de prestar molta atenció per emparellar totes les imatges. És un bon sistema per treballar la memòria visual.
  • Sopa de lletres, on han de trobar unes paraules concretes, com noms de fruites i verdures.

Per poder veure i posar en pràctica tot l'explicat anteriorment, només heu de fer clic aquí

divendres, 27 de novembre del 2009

LA INFANCIA FELIZ

dijous, 26 de novembre del 2009

SETMANA BLANCA

La setmana del 16 al 20 de novembre, en lloc de fer classes, vam iniciar unes activitats, cada dia per a una matèria diferent.

* El dilluns 16 vam fer la sortida al Natupark, que corresponia a l'àrea d'Educació Física, al principi em feia una mica de por quan pujava a l'arbre, però tot es començar i anar provant. El que es cert, és que des des del terra, sembla més fàcil.

* El dimarts 17 vam visitar la Fundació Joan Miró, situada al Parc de Montjuïc. A les classes d'Educació Visual i Plàstica és el que més estem treballant, així vam poder conèixer al pintor més d'aprop.

* El dimecres 18, era una sortida lliure rel·lacionada amb la educació, jo vaig escollir el CosmoCaixa. Va ser una sortida molt enriquida, no era la primera vegada que hi anava, ja que aquest estiu treballava en un Casal i vaig portar als infants de P-4, però en aquesta visita he pogut conèixer altres sectors del lloc com el Toca - Toca.

* El dijous 19, vam anar a visitar el col·legi Joan XXIII, em vaig quedar sorpresa de les noves tecnologies que feiem servir, i la manera de treballar dels mestres, personalment em va agradar molt veure com estava tot, encara que veig massa impactant que nens de 4 anys treballin amb ordinadors.

* El divendres 20, l'ùltim dia lectiu de la setmana, vam anar a l'Auditori, primer ens van informar de com estaria el museu i a continuació vam entrar. No em va agradar molt perque la guia tenia pressa i va marxar aviat deixant a mitges l'explicació. Quan vam acabar ens vam dirigir cap a una sala on hi hauria un concert del Corda i Descorda, vaig disfrutat de l'actuació, es veia molt treballada i va tenir èxit en el públic.

Tots aquests dies, de dilluns a divendres va ser una setmana de superació personal, primerament, perque quan vaig començar a fer les activitats al NatuPark em donava molta impressió l'altura que hi havia de l'arbre al terra i pensava que no tornaria a pujar als altres circuits, i la segona, perque aquesta setmana sencera estava de baixa per la grip i la febre, però tot i així, no em van faltar les ganes d'anar a totes i cadascuna de les sortides amb un gran somriure.



dimarts, 24 de novembre del 2009

WINDOWS MOVIE MAKER



Aquest vídeo está fet amb diferents programes dels que hem estat treballant a classe. Primerament he fet servir l'Audacity per gravar la meva veu. A continuació he afegit la cançó, que amb aquest programa, es pot tallar i baixar en el moment que decideixis.

Després de tenir la música enllestida, vaig obrir el programa Windows Movie Maker , on possava les imatges que havia escollit.

Per últim pots fer alguns retocs com les seqüències per a que quan vagin passant les imatges, es vegi d'una manera més el·laborada i bonica.

El vídeo que he fet és sobre l'amistat, el que significa per a mí, i la importància d'aquestes persones a la meva vida. Espero i desitjo que us agradi tant com a mí. Gràcies per tots aquests moments viscuts!

dijous, 12 de novembre del 2009

INTEL READER

Intel reader és un nou lector electrònic per a cecs, de la grandària de llibre de butxaca per a persones amb dificultats de lectura.

Penso que és un aparell molt útil i que pot ser molt utilitzat, per altre banda, es dispara de preu i hauria d'estar a l'abast de tothom, ja que tenir una dificultat de lectura no és agradable per a cap persona

dimarts, 10 de novembre del 2009

COBARDES

Qui va dir que l'I.E.S fos fàcil?

El passat divendres vam estar parlant al seminari del bullying a les escoles. La película de Cobardes ens mostra les pors dels adolescents però també les pors dels seus pares a afrontar moltes circumstàncies de les seves vides.

L'ambient que es viu en els instituts actualment dista del que ens vam trobar nosaltres o generacions anteriors.

No perquè els nens siguin molt diferents a com érem nosaltres, sinó perquè el seu entorn, la societat ha canviat molt. Les noves tecnologies han entrat amb força en el seu entorn, tant per al bé com per a l'inconvenient.

Cobardes presenta aspectes interessants, com l'addicció dels nois als mòbils, la falta de comunicació amb els pares, el mal exemple que de vegades aquests transmeten als seus propis fills i la seva falta de col·laboració amb els professors. La figura d'aquest, ha canviat molt respecte a la d'èpoques anteriors, la seva autoritat en un aula ja no és la que tenia anys enrere.

Des del meu punt de vista és una pelicula molt recomanable per a veure i assabentar-se d'algunes coses que de vegades ignorem.

dilluns, 9 de novembre del 2009

LLEGENDA HISTÒRICA - CORIA (Cáceres)


Segons Joan Amades les llegendes es classifiquen en:
  • Llegendes de la terra.
  • Llegendes de les roques.
  • Llegendes de les coves.
  • Llegendes megalítiques.
  • Llegendes de les fonts.
  • Llegendes marines.
  • Llegendes religioses.
  • Llegendes que giren a l'entorn de personatges històrics.
  • Llegendes gerontològiques.

Aquí us deixo una petita llegenda del meu poble, espero que us agradi:

Cuando el Duque de Alba descubrió las Hurdes o Batuecas Extremeñas, de las que él era señor, comenzó a preocuparse por aquellos hombres que su dramaturgo Lope de Vega había descubierto como raza de reyes.
Encontró en unos poblados a algunos desgraciados cuyos cuerpos presentaban contexturas verdaderamente deformes. Eran hombres de escaso talento, pero con una simpatía y gracia por encima de lo que parecía normal. Uno de estos hombres vivía en Calabazas, alquería perteneciente a Caminomorisco. Presumía de ser el gracioso de la comarca. El Duque de Alba se interesó por él, hasta el punto de llevárselo a Coria para alegrar el palacio que sus antepasados habían levantado en el siglo XV. Era ésta una costumbre muy extendida, que algunos remontan a los periodos de esplendor en Persia. Casi todos los grandes Señores tenían en sus mansiones, al igual que el Rey en su corte, bufones que la mayoría de las veces eran verdaderos cretinos. El recién llegado pronto se hizo famoso en la mansión ducal y hasta en toda la ciudad. Entre la nobleza ponía el contrapunto de la risa y de la chirigota frente a la rigidez y severidad de los actos oficiales.
En Coria también se hizo famoso, hasta el punto que lo bautizaron de nuevo con el nombre de su pueblo natal: "Calabacillas". La posteridad le borró el nombre y le dió el que aún conserva: "BOBO DE CORIA".
En la Catedral, sobre la puerta del Poniente, está su estatua decorativa en granito, colocada sobre una pilastra de la balaustrada y que el mismo pueblo de Coria llamó y sigue llamando "El bobo".

divendres, 6 de novembre del 2009

ELS PENEDITS DE FACEBOOK

Comunicació social del futur o
forma de control permanent? Espai estrictament personal o portal d'imatge pública? Les xarxes socials s'han convertit en perilloses fonts d'informació per a acomiadaments, fitxatges o ascensos, la línia entre el privat i el públic és impossible en la Xarxa i comencen les baixes.
En l'imperi de les xarxes socials en Internet queden encara moltes fronteres borroses, font de greus problemes per als internautes. Amb els beneficis de llocs com Facebook, MySpace, Twitter o Tuenti han arribat els efectes adversos: acomiadaments, assetjaments, i altres problemes en unes xarxes que, de vegades, poden arribar a convertir-se en embolics de malson.

Al principi existia MySpace, que va popularitzar l'ús de la pàgina personal. Després de la seva comercialització, en 2003, qualsevol podia disposar d'un fòrum online en el qual donar regna solta a la seva vanitat i barrejar fotos, música i idees. Tot allò ho va assumir i ho va popularitzar Facebook, que a més va unir la famosa línia de "Què estàs pensant?", que es va convertir en el centre de l'univers per a Twitter.

Twitter, per la seva banda, és una xarxa en la qual poden expressar-se amb límit de 140 caràcters i que ha donat lloc al verb twittear. Des de la passada setmana, a més, opera en espanyol. Avui dia Espanya disposa de la seva pròpia xarxa. Es tracta de Tuenti, creada en 2006 i a la qual s'accedeix exclusivament per invitació. Segons el seu director de comunicació, Ícar Moyano "conta amb 6,8 milions d'usuaris i és la pàgina amb més tràfic d'Espanya seguida per Google".
El líder mundial en el seu terreny és Facebook. Disposa de 300 milions de perfils, gairebé un 5% de la població mundial. La meitat es connecta a aquesta xarxa diàriament. L'usuari mig té una llista de 130 amics. Aquest grau d'interconnexió i omnisciència l'ha fet immensament popular.

Semblen qüestions de sentit comú, però en Facebook o MySpace el límit entre privat i personal i la imatge pública és extremadament borrossa. Qui no té a un company de treball o a algun cap a la llista d'amics de Facebook? A qui no li han etiquetat en una imatge amb una copa a la mà? Qui controla a la perfecció els ajustaments de seguretat per a evitar que informació privada estigui a l'abast de qualsevol?



Notícia de El País

dijous, 5 de novembre del 2009

12 PROPOSTES D'ÚS CREATIU I MULTIMEDIA DEL PROGRAMA POWERPOINT



Microsoft PowerPoint és un programa de presentació desenvolupat per a sistemes operatius Microsoft Windows i Mac Us.

Actualment el PowerPoint s'utilitza per a fer exposicions de treballs, explicacions que utilitzen els mestres per ajudar a comunicar allò que es vol dir, etc.

Abans es feien servir altres tipus com les diapositives o els videos, però actualment a les escoles, poc s'utilitzen aquests mètodes.

L'Impress també és un programa semblanti gratuït que ofereix molta qualitat de presentació, també tenim el Google Docs, que és molt útil per a fer presentacions on-line. Cal esmentar també l'Slideshare, que permet publicar a la xarxa treballs fets amb el PowerPoint.

Tots aquests programes tenen en comú que fa falta unes imatges, uns videos, uns textos o unes transicions per a fer de la exposició i del treball una mica més dinàmic.

Penso que son molt útils a l'hora de fer una exposició o explicació, perque son de gran ajuda i pots mantenir la classe en silenci i entretinguda, en el cas d'un col·legi.

dimecres, 4 de novembre del 2009

"L'ÚLTIMA LLIÇÓ" Randy Pausch amb Jeffrey Zaslow

En aquesta entrada deixaré constància de la meva opinió del llibre que he llegit al seminari. Vaig escollir aquest, perquè era recomenat per molta gent i havia ajudat a bona part d'aquesta, a més, em va agradar la introducció que feïa al principi.

L’última lliçó está dedicada a tota la societat que vulgui llegir-la o escoltar-la, tots aquells que necessitin consells, que tinguin una mena de problema, ja sigui mínim o més greu, perque potser quan arribis al final, sempre recordaràs diverses situacions i del que Randy Pausch ens ha volgut expressar en aquest llibre. A més, va fer una conferència, que no tenia perquè fer-la, però així, en un futur, la podrien veure els seus fills, ja que eren i encara són massa petits per entendre tot el que li ha passat al seu pare.

Una de les moltes cosses que m’ha cridat l’atenció en aquest llibre ha sigut la divissió en diferents títols, com si es tractés d’episodis d’una novel·la.

Ens passem tota la vida intentant aprendre a viure i crec que per a sapiguer viure, a vegades és necessari ser conscients del fet de que un dia morirem.
Si algú més o menys sap quan acabará la seva vida, pot decidir com vol que sigui el temps que li queda. Randy Pausch, al seu llibre, intenta aconsellar-nos sobre com viure, però això són les cosses que li van ajudar a ell, llavors cadascú és diferent i no té perquè ser les mateixes que ajudin als altres.

A l’última lliçó parla també d’aconseguir els somnis, aquests, depenen com siguin, potser no están a l’abast de tothom, i a vegades és millor no tenir-los.
El que més m’ha agradat del llibre és quan parla de com ajudar als altres a aconseguir els somnis, que pot ser, si ho fas bé, és millor que aconseguir els teus propis. Això reflexa bondat, serenitat i sensibilitat en la persona a la meva forma d’entendre aquest apartat.

Penso que aquest llibre pot ajudar en el dia a dia en els petits problemes que hi ha a la societat i al teu voltant, perque perdem el temps en preocupacions que després sense adonar-te’n acaben desapareixen i no li dones tanta importancia. Però per altre banda, cadascú té una personalitat diferent i uns valors, llavors afrontará l’hora de la mort de la millor manera que sàpiga i que pugui.

A continuació us deixo un vídeo de l'última lliçó que va donar Randy Pausch.

dimarts, 3 de novembre del 2009

RETRAT

Els primer dia que vas a un lloc desconegut sempre fixes l'atenció a alguna cosa, ja sigui una persona, objecte, etc.

El passat dilluns 14 de septembre vaig començar les classes, i hi havia una noia que encara que no l'ha conegués em va inspirar confiança, té els cabells arrissats i llargs, amb una mirada que transmet tranqui·litat, sembla ser una noia molt dolça i alegre.

Per els pocs dies que han passat, la sensació que m'ha donat personalment és que te les idees molt clares, allò que diu ho fa amb seguretat.
Altre de les coses que comentaria es que li agrada fer esport, ja que treballa com a monitora d'esquí.

Voleu una pista? Está al meu seminari!

dijous, 29 d’octubre del 2009

IMATGES DIGITALS


Fotografia en blanc i negre, abans de fer cap retoc ni tall.



Aquesta imatge, ja está retallada i amb una petita llum que ve del costat superior - dret, és un efecte que m'ha agradat i he volgut possar. Tambe está retallada la figura, es pot observar en els cabells, i això pot servir per canviar el fons si es vol.



Per últim, aquesta foto és retocada amb l'anomenada acció, fotocopia, he anat provant els blancs i negres fins que m'ha sortit una tonalitat que m'agradés.


IMATGE DIGITAL

Avui, ha sigut una classe molt dinàmica, hem estat comentant els conceptes bàsics d'imatge digital i les característiques més importants com la grandària, el pes, la profunditat de color, la resolució...

A continuació hem començat a fer fotografies a classe, es podien fer de diferents colors i tonalitats en funció de la càmara que cadascú hagi portat.

En aquesta entrada explicaré com he modificat la grandària de la foto escollida per a que quedi proporcionada al bloc.
La imatge, está feta en blanc i negre amb una funció de la meva càmara, a continuació quan la obrim amb el programa Gimp, els megapixels que té son 3648 x 2736 , en canvi, a la actual que podem observar a dalt, té 350 x 263 megapixels. Això es fa anant a la funció del programa Imatge, - escala imatge. D'aquesta manera pots canviar la grandària de la foto depenen dels píxels que vulguis possar-li.

dimarts, 27 d’octubre del 2009

EL RACÓ DE LA MÚSICA

Una de les activitats que vam començar a fer a classe la setmana passada, va ser la creació d'un nou blog, amb la intenció de convertir-lo en blocosfera. Vam fer grups de quatre o cinc persones i ens vam posar d'acord en decidir un tema sobre infants, nosaltres vam acordar fer-lo en rel·lació a la música per a nens, el títol del qual seria " El racó de la música".

Primerament, hem fet una presentació de les cinc i, més endavant hem buscat informació a la xarxa que hem cregut interessant, com jocs, activitats, vídeos, etc.

Una vegada están penjades les entrades, per a que la pàgina sigui una blocosfera, hem posat el link del lloc que hem visitat, i a continuació, hem comentat alguns textos de blocs que hi havien a la xarxa, així fem una petita aportació i podem dir que tenim la nostra blocosfera creada.
Per últim, hem acabat de retocar alguns detalls que ens quedaven pendents, esperem que us sigui de gran utilitat.

Per veure-la, feu clik aquí

dimecres, 21 d’octubre del 2009

QUÈ ÉS LA CULTURA LLIURE?

La cultura Lliure és tota creació d'àmbit cultural que está basada en distribuir i modificar treballs i obres creatives. Per això, Creative Commons
ha fet
una sèrie de
llicències modulars.

Quan un autor posa una llicència Creative Commons en la seva obra, dóna permís per a que sigui distribuïda o copiada. A més, decideix si acepta que s'utilitzin per a fins comercials o si deixa que es facin obres derivades.

La idea del Copyleft neix com a una oposició al copyright, significa que no es restringeix la còpia, sino que s'anima a fer-la mitjançant una llicència, on s'especifiquen els terminis en els que es permet distribuir-lo, amb total llibertad o amb restriccions.

"Free" no vol dir gratuït, sino "lliure", de lliure distribució.
A continuació, hi ha quatre situacions que es succeeixen a les escoles del nostre país diariamen
- El professor de ciències, en una excursió, diu als seus alumnes: "Entreu a la botiga de records, agafeu les postals que vulgueu per portar-les als pares".
Crec que és la situació que més s'apropa a Cultura Lliure, ja que els alumnes poden entrar a la botiga i comprar les postals que ells mateixos escogeixin.

- Estem a classe fent un projecte col·laboratiu de ciències i diem als nostres alumnes: Aneu a google, cerqueu imatges sobre la terra i les aneu enganxant i comentant al Word.
Personalment, penso que no pertany a Cultura Lliure, perque deixa als alumnes triar les fotografies que ells vulguin, però amb la condició de que sigui possada al programa Word.

- Per a preparar una classe, el mestre ha confeccionat un fantàstic PowerPoint en el que li manquen les dues últimes diapositives, l'envia per correu electrònic als seus alumnes amb la instrucció següent: Obriu el PowerPoint, fet amb la versió 2007, i completeu les dues últimes diapositives amb les dades que falten i la propera setmana el porteu a classe per comentar-lo.
Aquesta situació és incorrecte perque obliga als nens/es a utilitzar la versió i el programa que el professor escogeix.

- El professor d'educació física diu als seu alumnes: "Per demà, tothom vindrà a classe amb unes "Nike. Jordan Collezione 20/3" per a poder fer les pràctiques de basquet.
Crec que és la pitjor situació en que ens podem trobar, perque no fa falta promoure tant una marca ni obligar a comprar unes esportives tan cares, si al mercat les hi han igual de còmodes i fins i tot més econòmiques.



dijous, 15 d’octubre del 2009

AUDACITY
















A la clase de TIC hem fet servir el programa d'Audacity, és un editor de so molt fàcil d'utilitzar. L'Audacity permet gravar sons des d'un micròfon, i a la vegada permet importar i exportar diferents formats d'arxius.
El programa és bastant simple perquè dispossa de diferents accions com per exemple, rec, pause, play, copiar, retallar, enganxar, etc. També es pot canviar el to i el tempo de la grabació sense molta complicació.

L'Audacity es pot utilitzar per a fer una classe de música o per ajudar-te a explicar qualsevol conte educatiu amb la música de fons. Penso que és molt útil per a fer un ús ja sigui personal, comercial o educatiu.

El passat dia 8 d'octubre vam fer a la classe grups de tres o quatre persones per començar a utilitzar-lo i assabentar-nos de les diferents coses que es pot fer amb el programa. Al principi vam començar a gravar les nostres veus i quan van quedar bé una darrere de l'altre, vam incorporar la música que més ens va agradar de les que teníem per escollir.
Després, per regular la cançó i les nostres veus vam tenir que treballar una mica, ja que a vegades s'escoltava més fort la música, que nosaltres. Finalment vam poder amplificar les veus i l'audio va quedar molt bé.

Per escoltar el nostre arxiu d'audio feu clik aquí.

diumenge, 4 d’octubre del 2009

COM ES PODER ANOTAR LES ADRECES D'INTERÈS TROBADES A LA XARXA?

Amb el bloc de notes de Google i amb Delicious es poden guardar totes les pàgines webs d'interès que es trobin a internet. A la classe del dijous vam aprendre a emmagatzemar diferent informació, la diferència entre un i altre, és que el bloc de notes de Google és en castellà i bastant més simple, en canvi, el Delicious, está en anglès, però, a part de poder tenir guardades les pàgines webs i parts de textos interessants, els continguts es troben dividits per temes i pots accedir directament a la informació desitjada, per això utilitzaria més aquest últim.

dijous, 1 d’octubre del 2009

"SOLO VINE A HABLAR POR TELÉFONO"


dimarts, 22 de setembre del 2009

Educar forma part de tothom

He escollit aquest vídeo entre molts altres al portal de Youtube perque m'ha semblat molt interessant el que diu i mostra.
Molts pares confien en la seva experiència, però, a vegades no tot és tan fàcil com sembla. A l'any 2005 van morir 60 nens menors de 5 anys a casa seva. Això implica que quan tens un fill s'ha de ser conscient i estar pendent d'ell sempre.

Al vídeo es pot observar com existeix un programa d'un conjunt de persones format per pares i educadors, personalment penso que está molt bé la existència d'aquest, perque la educació d'un fill no depèn només de l'escola, s'ha de treballar un conjunt de valors també a casa per a que el nen en els seus primers anys de vida s'àpiga quines coses están bé, i quines no tan bé.
El programa el valoro positivament perque no només els nens aprenen i dsifruten jugant.



diumenge, 20 de setembre del 2009

ELS ALUMNES PRENEN APUNTS MÉS RÀPID I MILLOR AMB BOLÍGRAF QUE AMB ORDINADOR

La professora de psicologia de la educació, Virginia Berninger de la Universitat de Washington, va comparar la capacitat cognitiva de la transcripció dels alumnes escribint l'alfabet, frases i dictats amb un bolígrad i un teclat. "Als nens sempre els hi va anar millor escriure amb un bolígraf quan prenien dictats. Escribien més i més ràpid". Només per a escriure l'alfabet els hi va anar millor el teclat que el boli. Per a fer l'estudi, van reclutar a més de 200 nens de desenvolupament normal.



Personalment penso que els nens han estat utilitzant el bolígraf desde molt petits, per això, actualment, encara que les aules disposin d'ordinadors per a cada nena/a, els hi costará més acostumar-se i trigaran més a escriure cada paraula sense cap falta, ni cap tipus d'abreviacions.

dijous, 17 de setembre del 2009

BONA TARDA A TOTS I TOTES!!

Sóc l'Ana, tinc 21 anys i encara que vaig nèixer a Extremadura, porto desde els tres anys a Barcelona.
Vinc dels estudis de batxillerat i actualment estic treballant en un col·legi de primària, que era on estudiava de petita, tinc nens de 2on de primària, encara que els dos anys anteriors treballava amb nens de p-3.
Estic molt il·lusionada amb l'inici de les classes i espero poder combinar bé els estudis amb la meva feina.

Respecte al blog mai n'he tingut un i espero poc a poc poder anar pujant coses i escrivint textos amb més facilitat.

Que tingueu una bona tarda :)